Virksomhederne fortæller: Sådan fik vi hjælp fra erhvervshuset

I Erhvervshus Fyn hjælper vi hver dag virksomheder med at kortlægge deres vækstpotentialer eller vende deres udfordringer til muligheder. Er det også noget for dig?

Vores erfarne og uvildige forretningsudviklere tilbyder at hjælpe med at afdække alle hjørner af din virksomhed - både der hvor skoen trykker, og der hvor du står med det store potentiale. Så brug sommerferien på at finde ud af, om du savner et helikopterblik på din forretning og tag fat i os. Så tager vi en snak og finder ud af, hvordan vi bedst hjælper dig videre.

Herunder kan du høre om, hvordan nogle virksomheder har fået hjælp fra Erhvervshus Fyn til udvikling af deres forretning.

Innovationssamarbejde åbner for nye ressourcer


Innovationssamarbejder bidrager med ny viden


Når Robot Nordic, der bl.a. leverer automatiserede palleteringsanlæg til industrien, stod ude ved de specialdesignede anlæg hos deres kunder, oplevede de, at det kunne være svært for brugeren at betjene anlægget. Det betød nedetid for fabrikkerne. Derfor var målet, da Robot Nordic begyndte deres forløb i programmet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, at videreudvikle deres software og brugerflade til deres palleteringsanlæg, så det var nemt og brugervenligt.

I forløbet har Robot Nordic haft mulighed for at skabe samarbejder, der har bidraget med specialviden, som virksomheden ikke selv havde i forvejen. Og i samarbejde med blandt andet studerende fra UCL har Robot Nordic nu fået designet en brugerflade, som alle kan tilgå og som kan tilpasses alle robotmodeller.

Masentia fremtidssikrer sig som videnvirksomhed


Det buldrer derudaf for engros-virksomheden Masentia, som leverer maskiner til avanceret metalbearbejdning for et trecifret millionbeløb årligt. Men med væksten kommer også behovet for at strømline forretningsgange og fremtidssikre virksomhedens store viden. Derfor er virksomheden blevet en del af smv PRO.

Gennem programmet er målet bl.a. at sikre, at de forskellige systemer, virksomheden bruger i dag, bliver samlet i ét ERP-system, der i fremtiden kan håndtere både kundeordrer, de interne processer, leverancerne og andet på en ensartet og effektiv måde.

Arkitektfirma vinder på kompetente medarbejdere


Mange ejerledere i små og mellemstore virksomheder kender til den store udfordring, at finde tid til udvikling. Det gælder udvikling af ledere, medarbejdere, strategi og forretning.

René Holm Schmidt, medejer i Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S, er lykkedes med ikke at falde i det velkendte ”tidshul”. Han har nemlig insisteret på at trække tid ud af en i forvejen presset kalender til at løfte sine egne og sine medarbejderes kompetencer.

EU-programmet Vækstrettet Kompetenceudvikling har delvist kunne finansiere nogle af tegnestuens uddannelsesaktiviteter. Herunder Renés ønske om at sætte sig selv på skolebænken. Investeringen i medarbejderes kompetenceløft både motiverer og udvider forretningen.


Øvrige nyheder


Beyond Beta: Vi leder efter Fyns mest ambitiøse startups


Ansøg nu om at deltage i Beyond Beta, et af Danmarks mest ambitiøse acceleratorforløb. Der er igen åbnet for tilmelding, og vi er på udkig efter startups til vores program.

Casper Kraken fra Fooducer i Nyborg er ikke i tvivl: "Vi føler, at det [Beyond Beta] bør være en integreret del af enhver iværksætters rejse (..). Jeres program er ud over forventningerne og er virkelig noget, der har hjulpet vores virksomhed år fremad hen over de sidste par måneder!”.

Synes du Beyond Beta lyder spændende, men du er i tvivl om konceptet passer til jer? Så se med den 12. august kl.10-11, hvor vi tilbyder en online spørgetime og snak om, hvad I kan forvente.

Ny coronamåling: Optimisme at spore blandt fynske virksomheder


Erhvervshus Fyns dugfriske coronamåling fra uge 21 viser overordnet – og ikke overraskende – at der oven på genåbningen er bedring at spore i de fynske virksomheder på tværs af alle brancher, og optimismen for resten af 2021 er stor.


Den gode nyhed repræsenterer dog også et problem, da en meget stor andel af virksomhederne igen ansætter og efterspørger kvalificeret arbejdskraft, som er svær at få fat i pga. den lave ledighed.


Måder at afhjælpe problemet er fx opkvalificering af eksisterende medarbejdere og automatisering af processer, som frigiver manpower til andre opgaver. Begge dele er de fynske virksomheder heldigvis opmærksomme på ifølge vores undersøgelse - henholdsvis 13% og 22% af virksomhederne vurderer nemlig de to områder som noget, de gerne vil have hjælp til inden for de næste to år.


Og heldigvis kan de få hjælp til begge dele hos Erhvervshus Fyn.

Ny pulje til restauranter, caféer og barer


Har du en restaurant, café eller bar? Så kan du her læse mere om dine muligheder for at få op til 35.000 kr. til aktiviteter.

Som en del af sommerpakken har Erhvervsministeriet lanceret en særlige pulje til restauranter, cafeer og barer, hvor du kan søge op til 35.000 kroner til aktiviteter, som skal hjælpe med at få flere gæster f.eks. gennem nye madtilbud og arrangementer.

Du kan søge puljen til og med den 21. juli 2021.

God sommer

Ansøg


Beyond Beta
Et 4-måneders accelerator forløb der hjælper startups med at optimere deres forretning og synliggøre en positiv udvikling på en række parametre, der gør dem relevante for private investorer.
Ansøgningsfrist: Onsdag den 25. august
Læs mere

DigitaliseringsBoost
Få op til 33% medfinansiering af udviklingstimerne til at udvikle nye produkter, salgs- eller service platforme eller koncepter inden for digitalisering og Industri 4.0.
Ansøgningsfrist: Fredag den 27. august 2021 kl. 12.00
Læs mere

Bliv:Digital
Vi hjælper små og mellemstore virksomheder med at øge produktiviteten gennem digitale løsninger. Få medfinansiering på 50% af op til 100.000 kr. til specialisthjælp eller sidemandsoplæring.
Ansøgningsfrist: Løbende
Læs mere

Arrangementer


August
Go2Market workshops
Er dit næste skridt eksport? Men du kender ikke alle muligheder og faldgruber? I praksisnære Go2Market workshops™ bliver du klædt på til at kickstarte dit eksporteventyr med de rigtige skridt, i den rigtige rækkefølge og med de rigtige værktøjer.
Læs mere

18. august
Virtuel workshop: Få succes med dit (virtuelle) salgsarbejde
Vil du gerne ændre salgsteknik? Og har du måske oplevet at dit salgsarbejde har haft mindre effekt under Corona-krisen? Så deltag på smv PROs virtuelle workshop og få inspiration til, hvordan du får mere succes med dit salgsarbejde
Læs mere

30. august
Virtuel workshop: Sådan får du gang i din eksportforretning efter coronakrisen
Har du tænkt over hvordan din virksomhed kommer ind eller tilbage på eksportmarkedet, når coronakrisen slutter? Deltag på smv PROs virtuelle workshop og bliv klogere på, hvordan du kan fjernstyre dit marked gennem nye alliancer og partnerskaber
Læs mere

6. september
Kursus: Skab ny værdi for dine kunder
På 4 workshops får du viden om og inspiration til, hvordan du kan udvikle din virksomhed ved at udvikle nye løsninger med data og digitalisering. Løsninger, der skaber værdi for dine kunder og din virksomhed.
Læs mere

15. september
Rådgiverdag 2021
Som rådgiver har du mulighed for at få indsigt i samarbejdsmulighederne med Erhvervshus Fyn og vores aktuelle finansieringsprogrammer, når vi den 15. september holder Rådgiverdag.
Læs mere

Afsender: Erhvervshus Fyn, Byregion Fyn, Destination Fyn og Geo Fyn.

Erhvervshus Fyn - Munkebjergvænget 1 - 5230 Odense M

Afmeld vores nyhedsbrev Opdater dine kontaktdata