Vidensartikel: Digitalisering skal tage udgangspunkt i dine kunders behov


Vidensartikel: Digitalisering skal tage udgangspunkt i dine kunders behov


Mange af os husker måske videoudlejningskæden Blockbusters spektakulære fald fra global markedsleder til totalt kollaps. De formåede ikke at følge med den digitale udvikling, så da Netflix disruptede videoudlejningsmarkedet med deres digitale streamingtjeneste, stod Blockbuster tilbage som en gammel dinosaur – en uddød race.


Men at give Netflix skylden for Blockbusters nedtur er ikke rimeligt. Pilen peger på dem selv, for de glemte simpelthen at undersøge, hvad deres kunder ville og havde behov for, og derfor blev de overhalet indenom af nye udbydere, som var født digitale – ligesom kunderne transformerede sig til at blive.


Vores forretningsudvikler med speciale i digital marketing, Carsten Andresen, har skrevet en artikel om, hvad det vil sige at digitalisere, og hvor man bør fokusere.

Analyse: 41% af de fynske virksomheder er lavt digitaliseret


Analyse: 41% af de fynske virksomheder er lavt digitaliseret


Selvom de fynske virksomheder oplever, at de praktiske barrierer for at digitalisere er blevet færre i løbet af de sidste to år, så er mere end 40% af dem stadig lavt digitaliseret. Det viser en ny analyse, Digitaliseringsbarometer 2020, som Erhvervshus Fyn har lavet i samarbejde med Erhvervshus Sydjylland. Undersøgelsen måler den digitale temperatur på virksomhederne i region Syddanmark.


Samtidig svarer 70% af de fynske virksomheder, der har digitaliseret mindst én af deres processer eller funktioner, at de oplever, at de får gevinst af deres digitale investering.


Så hvad er det, der forhindrer en stor andel af virksomhederne i at kaste sig ud i en digital udvikling?

Det og meget mere kan Digitaliseringsbarometer 2020 give svar på.

Ronni brugte coronatiden til at digitalisere

Ronni brugte coronatiden til at digitalisere


For Nørre Søby Slagteren i Årslev har coronakrisen i høj grad kradset. Men i stedet for at sidde med hænderne i skødet, valgte direktør Ronni Black Nielsen at starte en digital transformation af virksomheden, som bl.a. skal gøre den mere robust i fremtiden.


Via Erhvervshus Fyns har Ronni bl.a. fået hjælp til at afklare, hvor i virksomheden det giver mest mening at starte den digitale rejse, og han er blevet hjulpet videre ind i vækstprogrammet Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering, hvor der er blevet lagt en klar digitaliseringsstrategi for virksomheden.


12. april i år kunne Nørre Sundby Slagteren derfor lancere et spritnyt online bestillingsmodul, hvor især standardordrer kan afgives. Den nye digitale platform er første skridt i en større digitaliseringsplan og skal, udover at gøre virksomheden mere moderne, effektivisere arbejdsgangene og mindske fejlleverancer.


Det har Fyens Stiftstidende skrevet om.

Bliv:Digital


Hvad er din digitale problemstilling?


Drømmer du måske om at spare tid med et nyt CRM-system eller en opgradering af dit bogføringsprogram? Med programmet Bliv:Digital får du mulighed for medfinansiering til eksperthjælp. Gennem rådgivning og sidemandsoplæring får du en håndsrækning til at komme i mål med jeres konkret problemstilling. Ansøgningsfrist er den 27. maj 2021.

LEKON Rådgivning booster deres virksomhed

LEKON Rådgivning booster deres virksomhed


LEKON Rådgivning A/S, der årligt gennemfører mere end 1000 interne kunde audits, som en del af vedligeholdelsen af deres kunders ledelsessystemer, har under covid-19 pandemien måtte gennemføre en stor del af audits som fjernaudit frem for fysiske besøg.


I den forbindelse har LEKON søgt midler til udvikling af et mere moderne og effektivt auditsystem og har fået godkendelse på medfinansiering via programmet DigitaliseringsBoost.


Med dette udviklingsprojekt kan vi både optimere vores egne arbejdsgange og tilbyde vores kunder en audit løsning, der tager udgangspunkt i deres behov og skaber værdi” fortæller Jens Kjærulff, innovationsdirektør for LEKON Rådgivning A/S.


Du har også mulighed for at søge medfinansiering i DigitaliseringsBoost til udvikling af et koncept eller en platform for digitalt salg eller service. Næste ansøgningsfrist er den 28. maj 2021.

Overvejer du at få dit produkt på en online markedsplads?

Overvejer du at få dit produkt på en online markedsplads?


Interessen for globale online markedspladser (GOMPs) er stigende – og med god grund.


COVID-19 har medvirket til et stigende fokus på salg via GOMPs, da forbrugerne forventer at finde produkter let og tilgængelig på nettet.


Erhvervshus Midtjylland har udarbejdet en webinarrække om GOMPs i samarbejde med E-eksport via Online Markedspladser og DI-handel. Webinarrækken har til formål at gøre dig klogere på de enkelte GOMPs, så du kan tage stilling til, om det er aktuelt for din virksomhed.

Kom i gang med online salg

Kom i gang med online salg


Har du et produkt, som det kunne give mening at sælge online? Så skal du måske åbne en webshop eller sælge via en online markedsplads. På Virksomhedsguiden kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med e-handel og får konkret hjælp til salg på nettet.


Øvrige nyheder


Skal din virksomhed vinde KlimaBoost2021?

Skal din virksomhed vinde KlimaBoost2021?


Har din virksomhed et stort potentiale i forhold til klima og grøn omstilling? Og er du klar til at pitche jeres forretningsidé foran et panel? Så har du chancen for at vinde 250.000 kr. i KlimaBoost 2021.

Kender du en SMV, der har ansat en akademiker, der har gjort en forskel?

Kender du en SMV, der har ansat en akademiker, der har gjort en forskel?


Så er det nu, du skal indstille virksomheden til Akademikernes A-kasses Akademikerprisen 2021.


Akademikerprisen er en erhvervspris, som hylder de små og mellemstore virksomheder, som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater. Baggrunden for prisen er at belyse, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.


Frist for indstilling er 14. maj 2021.

Arrangementer


10. maj

Virtuel workshop: Sådan markedsvaliderer du på den halve tid

Oplev Martin Thorborg sætte spot på hvordan du fremmer innovation og træner dit innovative gen på smv PROs virtuelle workshop “Sådan markedsvaliderer du på den halve tid”.

Læs mere her


19. Maj
Forretning for fremtiden – cirkulær økonomi og bæredygtighed

På dette workshopforløb får du konkrete værktøjer til at udvikle og styrke din forretningsmodel, så du kan skabe en mere bæredygtig virksomhed – også når det gælder din økonomi. Forløbet er for iværksættere i alle brancher, som er godt i gang og ønsker at arbejde seriøst henimod en forretningsmodel baseret på cirkulær økonomi og andre bæredygtighedsprincipper.

Læs mere her


20. Maj

Styrk Salget: Det digitale marked

På dette forløb får du en god og grundlæggende forståelse for mulighederne ved at digitalisere dit salg. Forløbet henvender sig til danske iværksættere, der er uerfarne inden for digitalisering, men også til iværksættere, der så småt er i gang med at digitalisere deres forretning.

Læs mere her


28. Maj
Virtuel konference: Er du helt sikker? – konference om e-handel og produktsikkerhed

I juli 2021 træder EU’s markedsovervågningsforordning i kraft. Forordningen giver en styrket ramme for samarbejde omkring produktsikkerhed med nye krav og sanktionsmuligheder.

De danske markedsovervågningsmyndigheder fejrer den nye forordning ved at samle de bedste inden for produktsikkerhed på denne virtuelle konference. Gratis deltagelse.
Læs mere her


Maj - juni

Webinarer: Online markedspladser (GOMPs)

En webinarrække har til formål at gøre dig klogere på de enkelte GOMPs (globale online markedspladser), så du kan tage stilling til, om det er aktuelt for din virksomhed.

Læs mere her


Maj – juni

Webinarer: Dit digitale butiksvindue

Dit digitale butiksvindue er en serie af webinarer, der skal styrke din virksomheds digitale udvikling, e-handel og brug af teknologi. Se med live og få indsigt i, hvordan du giver din forretning en digital overhaling - eller gense tidligere webinarer.

Læs mere her

Erhvervshus Fyn - Munkebjergvænget 1 - 5230 Odense M

Afmeld vores nyhedsbrev      Opdater dine kontaktdata